Home
 
twilight

Als je bezig bent met de bouw of de verbouwing van een bestaande woning zal je tot de vaststelling komen dat je op een bepaald ogenblik verschillende vormen van deurbeslag dient te kopen. Het gaat daarbij in eerste instantie om binnendeurbeslag, maar daarnaast ook om buitendeurbeslag. Vooral deze laatste is ongelofelijk belangrijk. Als je overgaat tot het kopen van dergelijk beslag zal je namelijk niet alleen aandacht moeten besteden aan de uitstraling en de kwaliteit. Wat namelijk bovendien ook te denken van de inbraakveiligheid? Het zijn stuk voor stuk belangrijke aandachtspunten waar je zeker bij stil moet blijven staan. In ieder geval, wanneer jij het beste deurbeslag voor buiten wil ontdekken kunnen wij jou daar zeker bij helpen.

Wat valt er allemaal onder buitendeurbeslag?

Is het voor de eerste keer dat je van plan bent om buitendeurbeslag te kopen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het moeilijk in te schatten valt wat er daar nu precies allemaal onder valt. Wat dit betreft kan je er rekening mee houden dat er heel veel verschillende zaken onder vallen. Denk hierbij concreet aan de verschillende artikelen zoals hieronder voor je op een rijtje gezet. 

  • Scharnieren;
  • Sloten;
  • Schuiven;
  • Grendels;
  • Raam- en deurkrukken;

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat ook de deurklinken toebehoren tot de categorie van het buitendeurbeslag. Er zijn zelfs pakketten waarbij je ook kan rekenen op de aanwezigheid van een bel. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat er best heel wat verschillende zaken onder deze noemer vallen. De kans is echter zeer groot dat je daar natuurlijk wel al een bepaald idee van had. 

Hoe zorg je voor extra veiligheid?

Het belangrijkste aandachtspunt waar je zeker bij stil moet blijven staan bij buitendeurbeslag kopen heeft natuurlijk te maken met de veiligheid waar je op moet kunnen rekenen. Wat deze veiligheid betreft zal je stil kunnen blijven staan bij de eventuele aanwezigheid (of afwezigheid) van verschillende onderdelen. Denk wat dit betreft concreet aan de volgende zaken:

  • Kerntrekbeveiliging;
  • Een dievenpen;
  • Veiligheidsscharnieren;
  • Een sleutelbediende driepuntsluiting; 

Voor deze laatste geldt dat ze dient te beschikken over een frezing in de deur. Het spreekt voor zich dat het niet alleen bij buitendeurbeslag mogelijk is om gebruik te maken van een slot. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de deur die je in de badkamer plaatst. Deze kan immers met behulp van een slot worden afgesloten zodat kan worden voorkomen dat ongewenste gasten de ruimte betreden terwijl jij er gebruik van maakt. Dit gezegd hebbende spreekt het natuurlijk wel voor zich dat de beveiliging bij buitendeurbeslag van het grootste belang is. 

Met welke kosten dien je rekening te houden?

De kosten waarmee je rekening moet houden bij het kopen van buitendeurbeslag zijn sterk afhankelijk van een toch niet onaanzienlijk aantal verschillende factoren. Wat dit betreft zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan de kwaliteit waar je op kan rekenen, maar wat ook te denken van het type deurklink, etc.? Voordat je overgaat tot het kopen van een bepaald beslag voor je buitendeur is het in ieder geval altijd een goed idee om voor jezelf te bepalen welk bedrag je bereid bent om te betalen. Op die manier voorkom je dat je onverhoopt vooral kijkt in de richting van buitendeurbeslagen die toch niet binnen je financiĆ«le mogelijkheden zijn gelegen. 

Gravatar
Posted by admin
Published 25th okt 2022
Reacties uitgeschakeld voor Wat is het beste buitendeurbeslag?
Category: Algemeen
Tags:

Comments are closed.

twilight
 
 
Designed by Gardening Books