Home
 
twilight

Van alle warme lucht die in je woning wordt opgewekt verdwijnt zomaar even (meer dan) 30 procent via het dak. Dat is natuurlijk behoorlijk wat. Omwille van deze reden is het zo dat mensen er in het merendeel van de gevallen als eerste voor kiezen om hun woning te voorzien van dakisolatie. Wanneer je het dak van je woning weet te isoleren zal je namelijk tot de vaststelling komen dat dit niet alleen maar je wooncomfort ten goede komt, bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat er op deze manier ontzettend veel warmteverlies kan worden voorkomen. Ben jij ook van plan om het dak van je woning te isoleren? Dan is het daarbij zeker en vast interessant om rekening te houden met alle informatie die je terug kan vinden hieronder op deze pagina.

Wat maakt het plaatsen van dakisolatie zo belangrijk? 

Er wordt door experten in de bouw steevast benadrukt dat het plaatsen van dakisolatie één van de beste investeringen is die je kan doen voor je woning. Dit niet alleen voor wat betreft de korte, maar zeker ook voor de lange termijn. Gemiddeld is het zo dat er tussen de 30 en 40 procent van de warme lucht de woning verlaat via het dak. Dat is natuurlijk behoorlijk wat. Dit warmteverlies moet vervolgens worden gecompenseerd waardoor er sprake kan zijn van een stevig energieverbruik. 

Het plaatsen van dakisolatie zorgt er in de praktijk dus in eerste instantie voor dat er een stevige besparing kan worden gerealiseerd op de energiefactuur. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat ook het wooncomfort hierdoor aanzienlijk kan worden verbeterd. Het ontstaan van zogenaamde koudebruggen maakt vertoeven in de woning namelijk vaak niet bepaald aangenaam. Door ervoor te kiezen om je dak te isoleren kan dit gelukkig worden gecompenseerd. 

Hoe kan dakisolatie worden geplaatst? 

Het plaatsen van dakisolatie kan op verschillende manieren gebeuren. Uiteraard is dit zowel mogelijk bij een plat als bij een hellend dak. Van belang is vooral om voor jezelf te bepalen of je het dak van je woning gaat isoleren van binnenuit of je er eerder voor gaat kiezen om ze te isoleren van buitenaf. Is het omwille van een bepaalde reden onverhoopt niet mogelijk om het dak van je woning te isoleren? In dat geval kan je ook nog altijd kiezen voor het plaatsen van zoldervloer isolatie. In dat geval is het wel van belang om er rekening mee te houden dat de ruimte boven de zoldervloer uiteraard niet is geïsoleerd. Op deze manier kan je zomaar één of meerdere bewoonbare ruimtes in je huis verliezen.

Creëer een belangrijke meerwaarde voor je woning

Zoals eerder op deze pagina al aangehaald zorg je bij het toepassen van dakisolatie voor het creëren van een zeer belangrijke meerwaarde voor je woning. Niet alleen zal je de vaste kosten van de energiefactuur kunnen drukken, bovendien zal ook het wooncomfort aanzienlijk worden verbeterd. Daarnaast wordt er ook een meerwaarde gecreëerd voor wat de waarde van het pand betreft. Ga je op een bepaald ogenblik over tot het verkopen van het pand in kwestie? Dan zal je kunnen vaststellen dat de aanwezige dakisolatie ervoor zorgt dat je kan rekenen op een zeer belangrijke financiële meerwaarde. Ook dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Gravatar
Posted by admin
Published 24th jan 2023
Reacties uitgeschakeld voor Dakisolatie, sinds jaar en dag de belangrijkste isolatie
Category: Algemeen
Tags:

Comments are closed.

twilight
 
 
Designed by Gardening Books