Home
 
twilight

Het inrichten van een woning bestaat uit verschillende fases. Zo start men vaak bij het bepalen van de interieurstijl, gecombineerd met het kiezen van de kleuren die je binnen het interieur wilt gebruiken. Het zijn kleuren die terugkomen in de bekleding van de bank en bijvoorbeeld in de verf of het behang op de wanden. Een volgende stap is het vaststellen van het lichtplan voor de verschillende ruimtes. Welke lampen gebruik je? Kies je voor een dimmer of schakelaar? Enzovoorts. Maak zo’n lichtplan ook eens voor je tuin! In dit artikel vertelt een elektricien in Rotterdam je meer over het aanleggen van verlichting buiten je woning. 

Kabels trekken vanaf een bestaand stopcontact 

Nieuwbouwwoningen worden vaak opgeleverd met een klein schuurtje in de tuin, waarbinnen zich een of meerdere stopcontacten bevinden. Handig, voor het opladen van de accu van je elektrische fiets. Daarnaast kan men bij de realisatie van de woning gekozen hebben voor het aansluiten van een stopcontact aan de buitenmuur. Het zijn twee plekken waarvandaan je de elektra in de tuin aan kunt leggen. Overigens wordt vaak niet alleen voor een stopcontact aan de buitenmuur gekozen; er bevindt zich hier doorgaans ook een aansluitpunt voor een buitenlamp. Slechts een lamp aan de buitenmuur zal echter onvoldoende zijn om de volledige tuin te verlichten in de avond. 

Maak gebruik van stevige grondkabels 

Het trekken van elektriciteitskabels vanaf de stopcontacten in de tuin doe je niet met een klassieke kabel. Maak gebruik van een stevige grondkabel, die je op voldoende diepte in de tuin aanlegt. Het voorkomt dat je de kabel raakt bij het spitten in borders. Aangeraden wordt om een grondkabel op tenminste 60 centimeter diepte te leggen. Je hebt geen pvc-buis nodig voor de aanleg hiervan. 

Buitenlampen aansluiten op de elektra in de tuin 

Wanneer je de elektriciteitskabels door de tuin hebt aangelegd, is het zaak om verschillende aftakkingen te maken. Deze aftakkingen voorzien de buitenlampen van stroom. Er zijn speciale inbouwdozen verkrijgbaar voor buiten. Het is belangrijk voor deze specifieke modellen te kiezen, in plaats van voor de inbouwdoos die je in huis gebruikt. Deze varianten voor buiten hebben een andere IP-classificatie. Het voorkomt een kortsluiting bij de eerste regenbui. 

Maak het aanleggen van de elektra voor de verlichting in de tuin makkelijker door direct voor de hulp van een elektricien te kiezen. De elektricien heeft de kennis en ervaring om je bij deze klus te helpen. 

Gravatar
Posted by admin
Published 23rd aug 2023
Reacties uitgeschakeld voor Buiten lampen aanleggen met deze tips
Category: Algemeen
Tags:

Comments are closed.

twilight
 
 
Designed by Gardening Books