Home
 
twilight

Eindelijk is het zover, je nieuwe huis is klaar en nu is het tijd voor de tuin. Maar hoe kan je het beste beginnen met het aanleggen van je eigen tuin? Wij geven je enkele tips waar je iets aan hebt en waarmee je direct op weg kan.

tuinaanleg

Stap voor stap

Het is belangrijk om een verlanglijstje te maken van wat je wil en maak hiervan een schets. De vormen uitzetten is de eerste stap. Dit kan met kleurrijk touw of lint.Klaar? Bekijk dit rustig een paar weken. Laat vervolgens de bodem analyseren, zo weet je of de grond geschikt is en of er extra kalk, mest of compost nodig is.

De volgende stap is om te beginnen met het geraamte van je tuin, denk aan de struiken, hagen en bomen. Bespaar geld door ze met blote wortel te kopen, dit is veel goedkoper dan in een pot. Als dit klaar is staat de basis. Heb je genoeg budget? Dan kan je verder met tuinpaden, verlichting, oprit en het gazon. Bestel goedkoop graszoden via internet, dit kan je ook veel geld besparen. Wacht hier nog even mee als het budget beperkt is, zo kan je nog even sparen.

De grootste valkuilen op een rijtje

  • Vergeet de voortuin niet, meestal wordt er begonnen met de achtertuin.
  • Maak geen burcht van de tuin met hoge hagen, tenzij je veel privacy wilt hebben of tegen een lelijke muur of schutting aankijkt.
  • Schakel altijd een tuinarchitect in, ook als je budget klein is.
  • Maak één overzichtsplan, en houd je daar vervolgens aan. Erg belangrijk!
Gravatar
Posted by admin
Published 25th apr 2017
Reacties uitgeschakeld voor Tuinaanleg zelf doen? Dat kan met deze tips!
Category: Algemeen
Tags:

Comments are closed.

twilight
 
 
Designed by Gardening Books