Home
 
twilight

Heb je een nieuwe boom aangeschaft voor jouw tuin of ben je dat van plan om te gaan doen is het belangrijk om je van te voren te verdiepen hoe je op de juiste manier een boom kan gaan planten. Dit zorgt ervoor dat de boom op de juiste manier kan gaan groeien. Hieronder staan de verschillende punten benoemd waar je op moet letten.

Dit zijn algemene tips per boom kan het namelijk verschillen wat de stappen zijn die je moet ondernemen. Zo ook bij een leiboom, wanneer je een leiboom gaat plaatsen moet de kuil ongeveer 30 tot 40 cm diep zijn. En het gat moet ook breder worden gegraven zo’n twee keer zo breed als de wortelbreedte. Zodat de boom genoeg voeddingstoffen uit de grond kan opnemen.

  1. Als je een boom gaat plaatsen dan is het belangrijk dat je kijkt naar de grond waar de boom geplaatst wordt. De grond mag niet te nat of te droog zijn, hier wordt vaak niet naar gekeken waardoor het plaatsen fout gaat.
  2. Ook moet je goed kijken voor de wortels, wortels van bomen hebben namelijk ruimte nodig. Het is voor een boom de voedingstoevoer. Het beste is om voor dat je de boom gaat planten een grondmonster te nemen of de grond die er zit te vervangen door potgrond. Door de juiste aarde voor de boom te hebben zorgt dit voor een goede voeding en dit zorgt er uiteindelijk weer voor dat de boom goed zal gaan groeien.
  3. Graaf een kuil voor de boom. Dit kan je het beste met een schop doen om de in de grond te hakken. Zo kan je de stenen die je eventueel tegen komt direct verwijderen. Het is belangrijk dat deze weggehaald worden voor de wortels. Let er ook op dat je de kuil niet te diep maakt, ongeveer 15cm diep is voldoende zolang de kluit van de boom er in past.

Twijfel je hoe je jouw boom het beste kan plaatsen, kijk dan eens bij buitengevoel.

Gravatar
Posted by admin
Published 27th nov 2019
Reacties uitgeschakeld voor Op de juiste manier jouw boom planten
Category: Algemeen
Tags:

Comments are closed.

twilight
 
 
Designed by Gardening Books