Home
 
twilight

We doen tegenwoordig veel om onze privacy te waarborgen. We delen misschien wel veel via sociale media, maar soms blijven we liever ver van alle aandacht verwijderd. We willen namelijk wel de baas zijn over de dingen die we wel of niet delen. Een foto van de gezellige barbecue op Instagram plaatsen doe je met alle plezier, maar een passant hoeft niet alles te zien of te horen wat tijdens die barbecue besproken wordt. Om deze reden plaatsen we graag objecten in onze tuinen die ervoor zorgen dat we de gewenste privacy in onze tuinen krijgen. Van schuttingen en muren tot hagen en struiken, we zetten alles in om ongewenste blikken te weren. In dit blog geven we u een aantal tips die u helpen bij het creƫren van privacy in de tuin.

Tuinafscheiding

De makkelijkste en meest voor de hand liggende manier om voor privacy te zorgen in de tuin is door deze volledig af te schermen van de buitenwereld. Op de erfgrens plaatst u een schutting, muur of haag om ervoor te zorgen dat niemand uw tuin kan inkijken en dat het fysiek onmogelijk wordt om uw tuin zomaar binnen te stappen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een tuinafscheiding te plaatsen die past bij u, uw tuin en de directe omgeving. Misschien heeft u te maken met buren die niet zomaar een grote houten of stenen muur in hun tuin willen hebben. Overleg uw plannen met de buren en laat hun ook meedenken over een goede manier om uw tuin af te schermen. Zo weet u zeker dat u tot een oplossing kunt komen die voor beide partijen prettig is.

Opvullen met groen

Door groen te combineren met bovenstaande oplossingen zorgt u voor een afscheiding die niet alleen heel effectief is; het ziet er ook erg goed uit. Het hout of steen zorgt ervoor dat u honderd procent zeker kunt zijn van de privacy in uw tuin. De planten, struiken of heesters zorgen ervoor dat u niet naar een kale muur hoeft te kijken. Met een haag heeft u zelfs een 2-in-1 oplossing. Door de laurier Rotundifolia te kopen, bent u verzekerd van een zeer dichte haag die net zoveel privacy biedt als een muur of schutting. Heeft u liever geen volle haag, maar wilt u meer afwisseling met verschillende soorten planten? Dan kunt u deze voor de schutting plaatsen. Delen van de schutting blijven zichtbaar, maar het zicht wordt wel gevuld met groen.

Durf te combineren

Welke oplossing u ook kiest; zorg altijd voor voldoende variatie. Durf verschillende planten, materialen en stijlen met elkaar te combineren. U zal merken dat u hiermee het beste resultaat bereikt. Te veel van een enkele kleur of materiaal geeft uw tuin een eentonige uitstraling.

Bron: Inspiratie voor de tuin

Gravatar
Posted by admin
Published 16th jan 2020
Reacties uitgeschakeld voor Met deze tips zorgt u voor extra privacy in de tuin
Category: Algemeen
Tags:

Comments are closed.

twilight
 
 
Designed by Gardening Books